Чи скрі́пить гранітно народ барикада?
Чи зна́йде свобо́да в окопах розра́ду?
......
Кордони, границі – по серцю, по кро́ві -
Здолаю, зламаю добром і любов"ю.
Зникають безславно на по́клики щирі -
Границі по люду, кордони по вірі.
Горо́джену дідом, всевишнього оком,
межу́ подолаю упевненим кроком.
Плоти́, огоро́жі по правді, по долі -
Згорять від пробачень, мов па́гони кволі.
Кордони по слову, границі по мові -
Розтануть безславно з поваги й любови.
На по́див лукавим порядністю стану
Під бра́мою зради, стіною обма́ну.
Нехай я загину в обіймах підступних -
дрібна́ та офіра для вільних, наступних.
....