СЦЕНАРІЙ ДО СВЯТА
«СВЯТИЙ МИКОЛАЙ ІДЕ У НАШ КРАЙ»
1.Прийшов на землю місяць грудень.
Мороз на возику привіз.
М’яка земля убралась в груди.
Покрився снігом сад і ліс.
2.У грудні-місяці є свято,
Яке чекає радо край -
Дарунків діточкам багато
Святий приносить Миколай.
3.Везуть владику білі коні.
На возику – гора мішків.
Лиша гривастих на припоні,
А сам – у дім, до дітлахів.
4.Приносить в кожную хатину
Забавку, солодощі, фрукт,
Взуття, одежу чи книжчину –
Красивий якісний продукт.
5.Коли заснули Віка, Оля,
Роман, Івасик і Борис,
Навшпиньках крадеться Микола,
Щоб залишити їм сюрприз.
6.Вікусі ляльку, що співає,
Олюні – сукню шерстяну,
Івасю – книжку про бабая.
Роману – шапку хутряну.
7.Іринці – светрика до личка,
Марії – курточку нову.
Дмитру шкарпетки й рукавички,
Юркові – чоботи і гру.
Пісня "Добрий Миколай!
8.Усім святий щось подарує.
Бо любить діток – над усе.
Хоч, як пустують - він сумує,
Як чинять зло, то сльози ллє.
9.Він добрий був, як жив у світі,
Таємно золото давав.
Не попадався злу у сіті,
Пошани, слави не жадав.
10.За те Господь йому дав силу.
У небесах святий живе.
До нього в нелегку годину
Звернися, він не підведе.
11.Опікуном є тих, що їдуть
В авто, у потязі, в човні.
Звернись до нього, Христе, Лідо,
Він допоможе у путі.
Пісня "Про татка"
Татко - справжній чарівник.
Без роботи жить не звик.
Як працює - капле піт,
Заробля на дім і хліб.
Приспів:
Святий отче Миколай!
Татусеві помагай.
Як працює чи в авто,
Бережи життя його.
Їде він в далекий світ.
Як задзвонить - тане лід.
Як приїде - внебеса
Піднімається душа.
Миколай, тебе прошу,
Дай здоров'я татусю,
Щоби довго в свті жив,
Радість рідним приносив.
12. В науку учням і студентам
Добротні виведе мости.
Прийдуть просвітлення моменти,
Молитви тільки піднеси.
13. Тим, хто країну захищає
Від ворогів, чужих забрід,
Святий Микола помагає,
Рятує від смертельних бід.
14. А ти молився так, як треба,
До Миколая, ну, скажи?
Просив його про мудрість з неба?
Як страх долав тебе коли? (Так)
15.І я молюсь я до Миколая.
Мені він мудрість посила.
Усі казки, вірші вивчаю
Пишу без помилок слова.
16. І я звертаюсь до святого.
Як є потреба у житті,
Коли у домі без нікого,
Одним один у темноті.
17.Звернусь до нього – і не лячно,
Молитву слухає мою.
Схилю голівку я подячно
За його поміч, доброту.
18. А я прошу у Миколая
За свого татка, що в АТО.
Нехай його охороняє
Від Градів, злого усьоѓо.
19. А я поклонюся доземно
Святому за сестру малу.
Нехай здорова буде й чемна,
Росте, як яблуня в саду.
20. Я попрошу за маму й тата,
Щоб жили в радості, в добрі,
Щоби світилась миром хата,
Щоб сонце сяяло в дворі.
21. А я за вчителів попр́ошу,
Що вчать нас, діточок малих,
Щоб учні були в них хороші,
Щоби натхнення йшло до них.
22. А я покличу всю родину,
Зберем з глибин душі тепло,
Помолимось за Україну,
За її волю і добро.
Пісня "О, Україно!"
Всі діти:
Святий і щирий Миколаю,
Тебе благаємо усі.
Хай мир поселиться у краю,
Хай край знесеться у красі!
Пісня «Ой, хто, хто Миколая любить?»
Авт. свідоцтво № 36564