А до дня додається нічка,
А до дна додається річка.
А вустам додаються речі.
Дівам – хлопці широкоплечі.
А бабусі – внуча на клопіт.
Дідусеві – дірявий чобіт.
Нареченій – у коси стрічка
Та коротка весільна нічка.
Чумакам – валка маж до Криму.
Віршу – свіжа, як погляд, рима.
А синам додаються війни,
Де смерть чорна бере в обійми.
Матерям – сумночолий траур
Та світіння святих їх аур.
А муці додається сито,
А селу – церковиця й цвинтар.
А лісам –хижі зграї вовчі.
А житам – градобої-товчі.
А мені, щоб усе згадати,
Дана пам'ять на миті, дати.
А мені би на вдих – повітря
Та у груди кулак: повірте!..
Суми суму і щасть в доданках
Від початку і до останку.