-Риба краще,-сказав малий Василь і трохи посміхнувся,роздивляючись свого малюнка.
-Ні,кажу тобі!,-відповіла його старша сестричка Оленка.Птиця високо літає,ближча до Сонечка і зверху все-все бачить!
-Зате риба у воді живе,в глибині собі спокійнесенько плаває або на дні відпочиває.А захоче - як попливе куди очі дивляться!До Америки наприклад!
Оленка замислилась.
- До Америки..А птиця може полетіти за ліса-гори,за моря,або навіть за окіян!
- Е ні,-відповідав Василь.Он бач - налетіла буря!
Малий поруч із птицею олівцем підмалював на аркуші страшну бурю.
-Чорна,страшна буря,диви,Оленко!
-Стій,стій!,-заголосила Оленка.Так нечесно,це і мій малюнок також!Небо чистеньке було,навіщо ти пригнав таку бурю?!
Василь покинув малювати бурю.Зате великими літерами написав на аркуші "риба краще".
-От і все,я ж казав тобі,що риба краще,-промовив він і кинув олівця на стіл.Досить сперечатись,побігли краще гратись на двір!
Діти взялись за руки та й вибігли з хати .На дворі яскраво сяяло Сонечко,легенький вітерець ніжно торкався листя на яблуневих деревах.
День тільки починався.