Скажи мені чому
я чую пісню соловейка, як весну?
Скажи мені чому
я бачу цю красу мінливу,чарівну?
Скажи:
- Це ти нам шлях дала і вивела в життя?
- Це ти зіткала долю з потічка – струмка?
- Це ти співала уночі нам колискову пісню?
- Це ти відкрила двері в світ Добра,
Підперши їх надійно й міцно?
- Це ти…???
Моя тужлива, світла Батьківщино,
Як матір із щедротами землі,
Як той окраєць хліба на столі…
Я не забуду! Так! Повік я не збуду
Щемкі, дитячі спогади ясні!