Тече з черешень чермна рудь
У час осінніх листотеч.
…Хто там хова кривавий меч?..
Дивись, пильнуй та не забудь!
…Чи в Каффу бранок знов везуть?
Рятуй їх, доле, не туреч!..
Тече з черешень чермна рудь
У час осінніх листотеч.
…Стрибай в сідло!
В погоню, в путь!
Козаче, турка обезмеч!..
Тече з черешень чермна рудь
У час осінніх листотеч.
…Знов вихри часу ріже грудь –
Лечу в погоні, наче смерч!
Тече з черешень чермна рудь
У час осінніх листотеч.
Кричу: нам волю, Боже, обезпеч!
В одвіт світів луна-могуть.
У час осінніх листотеч
Тече з черешень чермна рудь.
Ординським шляхом вздовж дібров
І досі капа наша кров.