Джерело починається з витоків долі -
то світанок і росяно-чиста прозора вода.
Чи сприймаємо все просто так, апріорі,
чи живе тепер нині в серцях ще душа молода.
Ми ж віками ішли - вже давно течуть ріки -
В глибині й до сьогодні там сльози, і кров, вороги.
На підступні граблі ми уже наступали без ліку,
скільки раз боронили оці ми свої береги.
Може час вже настав бути просто мудрішим -
бо джерела водою наповнюють наше буття.
Ще черпаємо волю і правду із кожної ніші,
бо у єдності сила народу, його майбуття.
5.04.2014