Ку-ка-рі-ку, ку-ка-рі-ку,
Піднявсь крик у курнику,
Півень день і ніч кричить,
Пес із відчаю гарчить.
Кури підняли на сміх,
Заявив він для усіх,
Так, як птаха він геть рання,
Летить в Сочі на змагання.
Дере дзьоба він щосили,
Щоб кросівки оцінили,
Кричать кури куд-ку-дак,
– Вихвалятись ти мастак.
Що, ти, вмієш покажи,
Бородою не тряси,
Розходився не на жарти,
– Ви мене усі не варті.
Полечу орлом у вись,
Де той Бубка, стережись,
Махнув крилами, о лихо,
Не землі лежить він тихо.
Сором очі виїдає,
Зі сміху птиця помирає,
– У кросівках став орлом,
В ластах будеш гусаком.
Ох і півень молодець,
Смачний вийшов холодець.
http://antonina.in.ua/index.php/gumoreski/616-piven-sportsmen.html