Вода - провісниця природи,
Всього живого на землі,
Без неї неможливі сходи,
Ні сходи зерна у ріллі.
П`ють воду люди, люди і тварини,
Вода й на горах і у снігах,
В сніжинках, в дощових краплинах,
І в онеанах, і в морях.
Підвладна кожна їй стежина,
Великі кораблі й весло,
Без неї не жила б людина,
Ніщо на світі не жило.
У ній усі земні начала,
Хороші й пагубні діла,
Як більше зла запам`ятала,
Потопом людям віддала.
Хай все живе цінує воду -
Краплинку Всесвіту й добра,
Не здумай обдурить природу,
То Бога істина жива.