Чужа душа — то, кажуть, темний ліс…
Л. Костенко
Чужа душа – то, кажуть, темний ліс.
Чужа душа – для інших потайне.
А хтось хіба в свою уже заліз?..
Навчіть мене…
Чужа душа – як тисяча боліт,
Яку чорти дбайливо бережуть.
Свою б спочатку змірити убрід,
А то чужу…
Чужа душа – і в Африці чужа.
Її отак не візьмеш голіруч.
В яких кістках захована душа?
Скажи, не муч…
Чужа душа – для іншого табу.
Не лізь у душу іншого і ти.
Дай, Господи, бездушному рабу
Свою знайти…