Ніч упала зерном какао,
розколовшись на теплі сни.
обираєш свій шлях ти - Дао.
Свої тіні сьогодні звільни.
Принеси мені квіти ванілі,
наведи у думках моїх лад, -
екзотичний шафран змарнілий.
в моїх жилах тече шоколад.
Пряний присмак амбри й кориці,
Нотки смутку в твоїх піснях.
Ти сплітаєш мене, мов спиці,
шоколад вже в твоїх очах...
Він гірчить, мов холодна кава.
Філіжанку розбито. Ти йдеш.
Шоколад, мов розпечена лава,
враз застиг. Вже не повернеш.
Я тепер шоколадний голем.
І холодний, й незвично пустий.
Мить назад була теплою. Горе.
Й ти обгортку на землю впустив...