Шумлять берези на гарячім вітрі,
Свої зелені коси розгойдали,
А журавлі курликанням прониклим
У синім небі журно пролітали.
Над полем-лісом інад синім плесом,
Там, де рясніють яблучні садки,
Над степом, де пшеничним перевеслом
Зав'яжуть перші стиглії снопки.
За синє море, за небесні далі,
За гори і пустелі у піску
Несуть журавлики свої печалі
За щастям у калиновім вінку.
Курличуть пісню:"Прощавай, Вкраїно!",
Така прекрасна, мила і проста...
Прощай, рідненький краю солов'їний!
До тебе ми весною поверта!