О мудрий час, із досвідом під руку
Розставить метушливе по місцях.
Бо всіх злочинців поведе на муку,
Загнавши всьому злому в серце цвях.
На гідного чекає нагорода,
На зрадника - така ж зрадлива роль,
На пахаря чекають вже городи,
Улюблена лопата і мозоль.
Та кожен з них свідомий тим, що робить.
Вся сіль у тім: що хочеш - те твоє.
І шлях оцей ніхто не загородить,
Ніхто тобі дороги не проб'є.
Усе в тобі: і мрії, і чекання,
І сила волі, у кінці кінців.
Лиш час і досвід на зорі братання
Із результатом зліплять голубців.
Присвячено ковалям своєї долі...