Розійшлися по полям мої думи,
Розлились по річкам мої милі,
Розспівались святково сяючі сурми,
Набігли піснями з дев'ятої хвилі.
Розгойдались кайдани та впали,
Розторощилися мури облуди,
І ніби гнобителів дійсно прогнали,
Та не співають, мовчать з сурмами люди.
Всі немов зачаровані, тихо белькочуть
Про прийдешні закони новітньої влади,
Як депутати воду у ступі толочать,
Як хапають всі "борці" почесні посади.
І не чує ніхто дев'ятого валу,
А він мчить - давно вже навколо гуркоче,
Бо здається їм: "Не на мене несеться!"
І пірнають вони у славу та владу.
10.08.1992
К.
КВ-1
Примітка: пройшов 21 рік, а ніщо не змінилося!