Я хотів би бути потворою,
Злою, зеленою, злючою, з оводом
І хітином вкритим би ворогом
З ночі прилізти темної холодом
Ви завмерлі заздрили зомбі, коли
Зустріч зі мною не забували вночі,
Зуби збирати забули з золи,
Задки плелися б задалі мерщій.
Злив би тоді замалим забагато
Злющого злиська – й зупинити – зась!
Замок душі вам зробив би я хатою
Збоку трухлявою й скраю від вас.
На зло насміхався з усіхніх руїн.
Здуру зразу добрим би став,
Дотик мій дивно дитячим пройняв,
Слово би дружнім стало в устах,
Ніжним, тихеньким, мов кицине няв.
Мені отакою потворою стати би новою,
Кожну дрібницю одухотворити,
Тільки спочатку все зло непідковане
Треба модерно перепотворити.
2007