Я навчуся інакше жити,
І частіше вже посміхатись,
Я навчуся когось хвалити,
І ще менше чогось бояться.
Я старатимусь бути вільна
Від обмежень і звинувачень,
І я стану ще більше сильна,
Хоча іноді і заплачу.
А я стану ще більш жіночна,
Я почну одягати плаття,
Буду ніжна і більш терпляча,
І комусь подарую щастя.
Я старатимусь так прощати,
Щоб в душі не було печалі,
Весь непотріб вже викидати,
І, очищена, жити далі.
Я навчуся дивитись наскрізь
Через стіни і заборони,
Посміхатись на вашу заздрість,
І не вірити в забобони.
А колись я навчуся жити
Повноцінно, не так, як зараз.
І, можливо, навчусь любити.
Я навчуся любити ще раз.
07.05.2013 р.