Через колючий терен квітами росла,
Історія столітть, історія життя.
Несла руїни замкових споруд
І шаблі гострі й воїнську могуть.
Вельмож вбрання шовкові, пишні шати
І кришталевий фарфор й кованії грати.
Кривавою війною, кривдою ходила,
Землі синів до міжусобиць все хилила.
До влади спокушала царський люд,
Митців дарунки втоптувала в бруд.