Чому ти мене ображаєш?
Невже ти настільки черствий?
Ти гідність назавжди втрачаєш
І шлях обираєш кривий.
Вона обирала не гроші,
Не статки, не ріст, не стопу;
Характер і риси хороші
Шукала любов не сліпу.
Якщо ти із вибору тої,
Яку більш за все покохав,
Ти заздрості й злості покроїв
За кого ж її ти тримав?
Людині, яку ти кохаєш,
Простиш, бо бажаєш добра
І вибір її поважаєш,
Хоч серце розбите у крах.
Присвячено Б.О. (прихильнику П.О.А.)