Ой, калинонька моя
У вікно заглядає
І думає, чом бабуся ягід не збирає?
Калинонько ,ти моя, як мені їх рвати?
Вони діточки твої, а ти їхня мати.
Ти обігрівала їх,своєю материнською любов"ю,
Ти вмивала личка їх,
Ранньою росою.
-Бабусенько, ти моя,
- Ти мене садила,
-Щоб я тобі кожен рік
-Ягідок вродила.
Полива , огортала,
Як мати дитину,
Скільки рости буду пам"ятати
Доброю людину.
Не буду я мати зла,
Бо великий урожай,
Бери, лікуй голівоньку,
Добрим людям роздавай.
А ,хто буде після мене,
Жить в моїй господі,
Бережіть цю калиноньку,
Від злої негоди.