Ішов якось дід Макар,
А на зустріч Марта.
Опустила носа вниз -
Нічого не варта.
Ой, Бабусенько моя,
Любов колишня, Марто!
Опускати носа вниз
Їй Богу не варто .
Скільки то того життя?
Так як разок плюнуть,
Так хочеться мені з тобою
По чарочці клюнуть.
Давай зайдемо у шинок
Забуде про старість,
Поговорим про любов
Як колись кохались.
Зайшли , клюнули по чарці
Дід не угаває,
Підморгує до шинкарки
І другу замовляє.
А за другою і третю
Й так понабирались,
Давай згадувать гріхи
Як колись кохались.
Згадували все колишнє
Про старе кохання,
Як на призьбі під хатою
Кохались до рання.
А пригадай но , ще одне
Як в полі косила,
Марта Макару рукою
Рота затулила.
Макар руку відкидає,
Витирає соплі,
А забула , мо склерозна ,
О тії коноплі?
Що росли там на городі
У баби Явдохи,
Марта скоса поглядає,
Щось сердиться трохи.
Після якось сон під крався
І по засинили.
Бо втомились, згадуючи
Вже сили не мали.
І приснилось Макару
І старенькій Марті,
Що вони , ще ого-го!
І ще на щось варті.
Хропли , хропли , ще й з під свистом
Старенькі небоже
Макар перд.... на весь бар
Марта за ним то же.
За столиком гурт людей
Засміялись гучно.
Старий Макар , аж проснувся
І стало не зручно.
Але ось прийшла шинкарка
Й бабу розбудила,
І поплентались до хати
Бо вже вечоріло.
По дорозі ідучи,
В голос розмовляли,
Тихо внуки йшли за ними
Та все підслухали.
-Ох, Марточко , ти моя
-Ти була , як вишня,
-А тепер то так змінилась
-Якась стала смішна.
- Ой ,дідусю, Макарику,
- Годі кепкувати
- А , я думала про тебе
- Йде смерть мене брати.
-Такий лисий і худий,
-Як тая жердина.
-Ноги зовсім калачем ,
-І зігнута спина.
Але іншую розмову
Не сказать ні кому,
Бо йшли внуки й Макара
Й повели додому
Взяли внуки бабу Марту,
Підтягли спідницю,
Двері в хату відчинили,
Завели в світлицю.
О така то ,люди добрі ,
Казка про сивеньких,
З кого б тільки не посміятись,
Як не із стареньких.
О така то була згадка,
Про колишнюю любов,
Чи доведеться цим стареньким,
Ще хоч раз зустрітись знов.
ID:
355252
Рубрика: Поезія, Жартівливі вірші
дата надходження: 04.08.2012 22:31:35
© дата внесення змiн: 04.08.2012 22:35:43
автор: Анастасія Верес
Вкажіть причину вашої скарги
|