Дорога додому
Не посіє втому,
Дорога додому
Де тобі малому
Судилось вдихнути
Серпневе тепло,
Кличе тебе
В твоє рідне село…
Гора над рікою,
Що зелень весною
Смарагдів відтінки
Збирає усі,
Його захищає,
А Ян Святий знає
І бачить з давен
Все чим справді жило
І все пам’ятає…
Життя ярмаркове,
Яке розливалось
У липні внизу,
Зі світу усього
З’їжджалися люди
На Йвана на Відпуст
Було там всього, -
Верблюди, русалки,
Бавовна і прялки,
Карпенко там Карий
Вистави творив
Було розмаїття
Товару і див...
Пройшло , відшуміло
Не вернеться, - жаль,
Святий Ян в руїнах
На мурах печаль.
Та било і б’є
Святе джерело,
Що воду дарує,
Не воду, - нектар,
Що зцілює очі
Божественний дар,
Щоб ми милувались
Красою Землі,
Щоби милувались
Ми нею усі .
Ведуть нас дороги
На рідні пороги,
В оте джерело
Наше рідне село !!!
27.05.2012 р.
Олекса Терен відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Кожне село має свою неповторну історію. Наприклад сьогодні я зайшов ,по дорозі з дому ,в сусіднє село Заболотівка, в якому находився командний пункт генерал хорунжого Романа Шухевича. Я був в уцілілому будинку де був його командний пункт, і оглядав , сфотографував і зняв на відео місце бункера. Вражаюче!
Олекса Терен відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
В мене та "дома" пречудова. Через пару хвилин вкину фото в свій фотоальбом. Останнім часом ходжу до дому пішком, відчуття не передати, відчуття краси української природи, а не краєвиду з вікна авто.