Ці очі прекрасні , ці очі буденні ,
Коли в них дивлюся , я наскрізь в блаженні .
Як росу весняну , в часи полуденні ,
Запал я черпаю , в очах у натхненні .
Вкладаю в рядочок , віршовану думку .
В співучих цимбалах , незайману струнку .
Мої ви звичайні , шалені смиренні ,
Які ж ви звабливі , які потаємні .
Коли обнімаю , кохану чаклунку ,
Від погляду млію , як поцілунку .
Нехай не зівяне , запал візерунку ,
Очей незрівняних , кохану голубку ,
Свою зацілую , у губи червленні ,
Теплом розіллюся , у в очі богемні .
Немаю я ради , нема порятунку ,
Колись в них заглянув , напився я трунку ...