На дворі пасмурно й туман,
і десь здається восьма ранку
Душа моя давно вже перейшла у стан,
Коли побачу її поряд себе,
на своєму ганку
Вона радіє і сумує,
А також просто щось собі мовчить,
І тільки небо угорі за цим слідкує,
Але сьогодні воно знову спить
Душа моя кричить, лютує!
А я не можу зовсім щось сказати
Вона на волю вихід потребує
А я її примушую піти поспати
Я сам лютую, я кричу
Себе і світ я хочу вбити
А ось в душі своїй мовчу,
я справді хочу жити…
Жити…
І день минув, все як завжди
Банально час пройшов, й вона це знає
Невже насправді мушу я піти?
І що цікаво їй тут заважає?
Але думки,
думки і знов-таки думки
Я тільки думаю, й , нажаль,нічого з цим не роблю
Чому не можу я себе знайти?
Чому туман цей стелеться додолу?
Ось, уявіть - сіяє світ
і Сонце, і зірки, і навіть небо
І все ж таки піймав я мить,
Коли для мене це не є потреба
Шукати себе та й вдихати дим,
або ж вживати всякі антидепресанти
Я увісні побачу Рим
і зможу всесвіт весь обняти
І в цьому сяйві я живу
там поряд завжди є моя принцеса
Для неї, разом з нею і тому
В житті завжди у мене буде нова п'єса
Але й принцеса - не назавжди,
Що не кажи, але пройдуть ці почуття
Я впевнений, що ще не раз
когось я зможу так назвати
"Принцеса" - це також лише пусті слова.
Слова, думки - думки й печаль
Чому я замкнений сиджу, чому руйную?
Чому свої вірші ,на жаль
я сірим кольором малюю?
Хто я?
Я хто?
І де я є?
Питання ці мене чомусь хвилюють
В собі шукаю відповідь на все,
А відповіді ці і не існують
Писав Бодлер: «Поет, як альбатрос
Йому всі височини і шляхи відкриті,
А ось, коли він спуститься униз
Стає калікою тієї ж миті»
І що?!
І що я маю тут робити:
Літати й на землі собі шкульгати,
Або ж як більшість просто жити,
І в небо вічне це не споглядати?
Я хочу жити ! Як казав,
Але я хочу жить не так, як інші,
Я хочу жити! Це я знав,
Але в житті повинно бути більше пісні
Питання ці і ці думки
З середини мене чомусь з'їдають
І ще нові й нові вірші
В папір цей чистий прилітають
Почав писати й далі напишу,
А інше все також у моїх силах
Я данину віддам своєму "Тихому Віршу"
І в небі буду я літать на сірих крилах.
*13 грудня 2009
ID:
325111
Рубрика: Поезія, Лірика
дата надходження: 26.03.2012 02:06:53
© дата внесення змiн: 26.03.2012 02:06:53
автор: Сергій Кузьмін
Вкажіть причину вашої скарги
|