Хто - я? Що - "Я"? Невже всього лиш плоть,
що зве життям убоге існування?
Хіба ж у неї не вмістив Господь
бунтарську душу, пристрасні бажання?
Хіба ж не я дивилася на світ -
ще до народження! - захоплено очима,
гойдалася в колисці мрійних віт,
тримала небо кволими плечима,
ловила шепіт вітру, шелест трав,
вмивалася досвітньою росою, -
мій дух, ще не народжений, жадав
злиття з природи вічною красою
і рвався в світ живущих - також жить,
торкатись сонця теплими руками,
ступать колючими пожнивними стернями
і дякувати Богу кожну мить?
То хто ж я? Що - "Я"?
Плоть без почуття,
дзвінок без голосу, безбарвна квітка в полі,
чи духу й тіла болісне злиття
в народженні ще однієї долі?