Згадай мене, мій Боже!
Грішником я став,
Прахом праху став,
Щоб із дна сказати:
– Згадай мене, мій Боже…
І всі слова сльози
На землю впали тихо.
Очей не підіймаючи,
- Куди без тебе, Боже?
Моє розп'яття серця
Несе на хвилях ночі
У стогоні і крові:
– Прости мене, мій Боже!
І там, де підіймаюсь я
Колінами у нечисті,
В очах моє розкáяння:
– Будь милостивий, Боже…
Скалічено
Чи спалено,
Замерзло
Чи роздерто,
Розстріляно
Чи втоплено:
– Згадай мене,
мій Боже!