Зневажте смерть, ми все одно до неї
Прийдемо, коли скінчиться життя.
Який то зміст у римськім колізеї
Боятися без болі відчуття?
Не вір тому, хто каже, що смерть зла:
Бо з них ніхто її не пережив
Їх мова вже безглуздям поросла.
Невже цього ти ще не оцінив?
Зневажиш смерть, і над тобою жоден
Не буде владним, будь-то хоч тиран.
Хай буде він у всім з тобою згоден.
Він впертий, він такий собі баран.
Тобі зламає руки, та не дух.
Підвішає за ребра на гаку.
Козаче, не втрачай духовний слух.
Гни свого дроту так, як до смаку.