Ти, як завжди, займався бозна-чим,
Коли приїхала до тебе наречена,
Така водночас і непрошена, й прош́ена,
На прибуття якої знаєш всіх причин.
Ти готувався до її приїзду щонедень
І щонедень все відкдладав приготування.
Блукав, співав з муз́иками своїх пісень,
Вигадував легенди з вечора до рання.
І, як завжди, не помічав ти плину часу,
Колись це стала твоя звичка назавжди.
Ах, ти ж забув купити їй прикраси.
Але вже пізно бігти будь-куди.
У неї сукня з білого атл́асу,
Гаптована засклілими краплинками води.
У неї в́ельон довгий-довгий і легкий,
Довкруг летить від нього пух м*який.
Вона приїхала неѓадано-нежданно,
Ця тв́оя наречена,
диво-панна.
З собою привезл́а пухнасті гобелени
І розіслала їх повсюди одним махом.
Вона приїхала. Цікаво, яким шляхом?
Ти ж оселився на перетині шляхів
І на семи гобах.
У тебе ковзанка в дворі?
Я так люблю кататися на ковзанах!
Вона дивує знову й знову.
Ось так негадано-нежданно
Прийшла-приїхала зима до Львова.
05.02.2012р.
"100 поезій, які варто прочитати цього літа" за версією видав."Лілія"
друк. жовтень 2013 р.