Вже обірвались в серця струни,
Вуаль пожовкла в бурштині.
Згортає небо хмари в руни,
Кущі палають у вогні.
А пахощі землі духмяно
Полонять голову вітрам.
Розкішний падолист багряно
Малює пензлик по куткам.
Осіння фарба так пасує
Стрімкій мелодії танка,
Листок зірвався і танцює
Останнє соло гопака.