Запитайте у своїх батьків –
раптом їм потрібна допомога?
Сумно їм без дочок і синів
в хаті, де неїжджена дорога.
Запитайте у своїх батьків -
щоб корисну дали вам пораду.
Щоб старенький тато знов зрадів,
з сином походжаючи по саду.
Запитайте у своїх батьків!
Щоб дочка і мати про жіноче
щастя перемовились без слів,
вдвох на призьбі виплакавши очі...
Запитайте у своїх батьків –
про нічну і стомлену тривогу
над малими вами, що без снів
плакали, бо вдарили десь ногу...
Запитайте у своїх батьків –
про невдачі, втрачені надії,
шкод і перепон глибокий рів,
там, де їх найкращі зникли мрії...
Запитайте у своїх батьків!
Що-небудь хороше запитайте!
Не жалійте добрих, щирих слів,
мудру старість їх оберігайте!...
Запитайте у своїх батьків –
хоч би подзвоніть, щоб рідний голос
їх серця не юні вже зігрів,
радості пустив достиглий колос.
Приїжджайте до своїх батьків!...
2009
Чудовий вірш. Мимоволі наводить на роздуми.Вважаю, що прочитавши його, ніхто не залишиться байдужий. Вірш треба друкувати у шкільних підручниках, транслювати по радіо і телебаченню.
"Приїжджайте до своїх батьків, поки є до кого приїжджати..."
She said: gray... відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Спасибі за честь потрапити в "обране". Радий, що вам сподобалося. Приєднуюся!