Сонячні промінчики
Залоскочуть в носі,
І жовтіє листячко -
Це вже, певно, осінь.
Налилися яблуньки
Стиглими плодами,
Вітерець розхристаний
Грається гілками.
Р́анками вже холодно,
І останні грози
Сповіщають пристрасно -
Скоро вже морози.
Павутинки радісно
Заплелись в волосся -
Бабиного літечка
Вони срібні коси.
Пташечќи збираються
Зграями у вирій.
Квітнуть по-під місяцем
Поцілунки щирі -
То дівчата весело
До вінця готуються,
І за тими любощами
Сміх веселий чується.
Сонечко всміхається
І лоскоче в носі.
Та жовтіє листячко -
Це, напевно, осінь...