Чорним часом де блукає?
Кому гріє ліжко?
Кого ромом пригощає
Березнева кішка?
В чиї вікна заглядає?
Кому варить каву?
Кому душу сповідає?
Чию краде славу?
І кому торгує тілом
За пристрасну ласку?
Перед ким, задуту пилом,
Одягає маску?
Не питайте люди добрі,
Бо сама не знає.
Самозахист, мов у кобри,
Всіх навкруг лякає.
Захворіла чужим щастям,
Душу запалила.
Як боротися з напастям,
Коли нема сили?
Муркотить у ніг коханих,
А він не зважає,
По очах солодко-п’яних
Збагне, що бажає.
Розжарілі смолоскипи
Розум полонили.
На кохання прототипи
Вони вмить створили.
Зранку зварить йому кави,
Помуркоче тріщки.
Недарма ж її назвали
Березнева кішка.