.
"Чи подобаються тобі діла,
Що солодкім піняться медом,
Та, неначе у сіні вила,
Познайомлять тебе із медиком?
Чорний доктор Абсурд прийде,
Навіть з пекла чортами гнаний,
Й не спитавши, болить хоч де,
М’яса викусить шмат із рани…"
(Олександр Зубрій)
Доктор Абсурд прийшов із пекла,
Позбивав у віршах наголОси…
По губах йому щось тЕкло,
Та у рот таки не влилося.
Доктор Абсурд вручає вам мЕдаль,
І слова його медом пОлиті…
Ну, а потім це вас-таки дЕ-не-де
Він чекатиме із пістОлетом.
Доктор Абсурд сидить за катедрою,
Пише вІрші й нікого не слухає…
А якщо ви там щось не допетрали
То прийде і накрутить вам вуха.
27.05.2011 р.
* Абсурд - наголос, звичайно ж, на першому складі. :)
* Олександр Зубрій "Доктор Абсурд" (http://maysterni.com/publication.php?id=62453)