.
"Тричі мені являлася любов"
(Іван Франко)
"І будуть довго війни йти за щастя,
І будуть сотні гинути в бою.
...
Ти кожен день являтимешся тричі
З волоссям білим верхи на коні
...
Я ж все віддам, щоб завтра зустрічали
Мене дві зірки в милої очах..."
(Тарас Слобода "Ти кожен день являтимешся тричі') *
(літературна пародія)
Франкові Йвану тричі лиш являлася любов…
А ти мені являєшся щодня по тричі!
Я за штурвалом корабля про тебе мрію знов -
Моя Джульєтта ти, а, може, Беатріче.
Ти знаєш, за Єлену сотні гинули в бою,
Троянські війни через неї розгортались!
…Ну що ти, моя мила? Я давно уже не п’ю!..
Он, корабель швартую вкотре до причалу.
Один раз, вдруге, втретє... Вже не вірив, та вдалось…
І я лечу, щоб обійняти твоє юне тіло...
Та зашпортнувся все ж, і як на гріх, униз – «шубовсь!»
Аж зорі ув очах моїх замерехтіли...
23.05.2011 р.
* http://www.poetryclub.com.ua/getpoem.php?id=261136
Le Magnifique відповів на коментар $previous_title_comm, 01.01.1970 - 03:00
Вже міняю у пародії "біжу" на "лечу".
У фотоальбомі на один мій коментар я чомусь не отримав відповіді. На тому фото, де з гітарою. А питання було про головне фото з гітарою (на авторській сторінці).
Все, рядок змінено на прохання поетеси та автора-виконавця власних пісень під гітару Марини Романюк.