Релігія та Християнство у житті людини. . .
Де єдність поміж них є – і порозумінням ?
Чому люди ворогують, не бачуть провини,
Перед Святістю Ісуса, Його Святим Вченням?
Чи Християнство, чи Буддизм, чи-то Іслам –
Дорога є до Бога у серцях народу.
Христос сповістив рівність і свободу нам,
Мучеництвом ствердив це для людського роду.
І Вчення це було спасінням для людей,
Допоки церква не зросла в ортодоксію,
Поборництва ієрархії, нерівності ідей,
Підлесницей гнобителів, що злобу сіють!
Господь терпів і нам велів , -
Церков служителі так людям жить воліють.
Терпіти – не стосується ні влади, ні попів,
Бо одна одній «добре руки миють».
Терпіти злидні і знущання влади,
Під заспокійливі церковні дзвони,
Що прпонують людям рабськії поради –
Терпіти злодіїв та бити їм поклони!
А влада, щодедалі, хист ганебний має,
Під ангелів маскується, в демократів грає!
Люд грабує, хизується і все їй нейметься,
Ненависть зростає в людях – Лавина зірветься!