Швидкий наш час, події блискавичні,
А все завжди міняється в житті.
Прості слова стають для нас незвичні
І невгамовні поклики в душі.
Чому, скажімо, чули донедавна
В радянській владі незборимий крик,
До прапора, тризуба, гімну, слова
І пісні, до якої змалку звик?
Символіка життя мого народу –
Священна згадка про минулі дні,
Про почуття геройства і свободи,
Нащадків спогад про своїх дідів.
Козацтво в душах солов’єм щебече,
Немов нагадує про ті часи.
Чому ж не знає серце молодече
Всієї правди, звичаїв, краси?