Лялькові мрії –
Шматок кохання.
Звичайні дії –
Надій плекання.
Чужими стали всі рухи,
Якась не твоя свобода.
Призводить час до розрухи,
Така вже його природа.
Малюнок неба –
Хмарки знайомі.
Питань не треба –
Ти знов у комі.
Чи скажеш, може, ти – людина
І знаєш, що таке муки?
Поглянь-но уважно, дивна,
Із чого зроблені руки.
Ти вся – пластмаса,
Нитки і фарба.
Лялькова раса
Шукає скарбу.
А що то є - існування?
Так і не взнають ніколи,
Про щастя і про кохання
Учні лялькової школи!
Ні сліз, ні крові,
І все з початку.
Всю правду в слові
Залиш на згадку.
Ти знову летиш додолу,
Минуле людське позаду.
Кіно неживе по колу,
Його не сприймай як ваду.
Людина-лялька -
Немов примара.
Тебе ще змалку
Знайшла ця кара.
Усе чекаєш на диво,
Хоч затонула в стихії?
Колись на світі, можливо,
Й здійсняться лялькові мрії.