́Він – і чаруючий, безкраїй і безмежний,
Він – безтурботний, сильний і палкий,
Але водночас – скромний і безпечний,
Він непостійний, тихий та скупий.
Одної ночі – лагідний і теплий,
А іншої – морозний, крижани́́́й.
До нього відстань – безліч кілометрів,
А інколи здається – він близький.
У ньому – містика й колекції зага́док,
У ньому – безліч мрій і помило́к,
Він повен міфів, повістей, вига́док,
Давно забутих і нових казок.
Він – завжди в центрі зоряної ночі,
Він – там, де є надія і печаль.
Він свого пилу трішки всипав в мої очі;
Він – місяць, а вже я – його вуаль.