КВІТИ
Вони – природи диво!
Зодягнені красиво,
Дарують радість світу!
Їх полюбіть ви, діти!
Великі та маленькі,
Товстенькі і тоненькі
Листки в них, пелюстинки,
Корінчики, стеблинки.
Й одежа різна в цвіту
За кольором і кроєм.
Усі, неначе діти,
Серця беруть без бою.
Садіть і сійте вчасно
Цвіт гожий, різнобарвний.
Хай буде світ прекрасним,
Хай буде в ньому гарно!
ВЕСНЯНІ КВІТИ
Я люблю весняні квіти –
Березня і квітня діти,
Бо вони свій дух і цвіт
З радістю несуть у світ!
Мати-й-мачуха – чаклунка,
Первоцвітик, ряст, медунка,
Пролісок, підсніжник ніжний,
Анемона білосніжна
Сонця промені ковтають,
Коси чешуть, розпускають.
Кличуть бджілок брати мед.
І метелики у лет
Йдуть, коли помітять квіти.
Сонечка-жучки привіти
Шлють листку, пелюстці теж.
Люблять квіти всі, авжеж!