сумний але синій —
з ластовинням
нафтових плям —
кит
заривається в мул
лягає на дно —
і там де лягає
риба-голка пізніш перевірить
чи дно відтерпло
медузне тіло води
загойдується до сну
і хвиля спить на спині кита
носом клює на рибалок
які рибалять самих себе
з коралами солі
нарослими на хребтах
у відкритому морі життя
омитому океаном
закритої смерті
кожен з них заперечує
що бачить кита
в дзеркалі плеса
кожен з них заперечує
тамуючи у собі
Йону серця
01.07.23