*****
Війна ще точиться у нас
Безжальна та страшна.
Її іще жахливий час
Таки у нас мина.
Настане ж світлая та мить,
Коли мине навік
Вона, і будемо ми жить
У мирі цілий вік.
Як переможем ми, прийде́
В наш край цей дивний час,
Якого з нетерпінням жде
Кожнісінький із нас.
Хай не сьогодні, та усе ж
Настане він у нас.
Війна уся дійде́ до меж
Своїх. І повсякчас
Мир буде в нашому краю.
У нім ми будем жить
Щасливо, наче у раю,
Кожнісінькую мить,
Впродовж всього свого життя,
Яке всім нам дано,
Допоки вже без вороття
Не скінчиться воно,
Бо лиш одне на світі цім.
Тому й нема ціни
Йому. Хай вороги у цім
Обізнані, вони
На це все ж не зважають, ні.
Їм байдуже, однак
Ми покладем кінець війні,
Їх переможем так,
Щоб більш ніхто на світі цім
Не смів напасти ввік
На край наш, щоб жили у нім
У мирі ми весь вік.
Євген Ковальчук, 22. 02. 2023