Рідний край наш у вогні.
Точиться війна
Цілі ночі, цілі дні.
Вкрай страшна вона.
Ворог, що прийшов у край
Наш, її почав.
Цим же самим миру край
Він у нім поклав.
Мужньо боремось з ним ми,
Щоби жити знов
В мирі, щасними людьми.
Проливаєм кров
За свободу, волю теж
В рідному краю.
Точиться війна, та все ж,
Наче у раю,
Житимемо ми у нім,
Як мине вона
В нашім любім, дорогім,
Гарнім, як весна
Кра́ю. Переможем ми
Ворогів усіх
І щасливими людьми
Житимемо. Сміх
Буде радісний лунать,
А не плач гіркий.
Нам недовго ще чекать
Час цей золотий,
Бо не лиш його ждемо
Ми, одначе теж
Всі до нього ідемо,
Щоб зустріти все ж
І не розлучатись ввік
В рідному краю
З ним, щоб жити в ньому вік,
Мовби у раю.
Євген Ковальчук, 22. 02. 2023