чи не буде запізно
коли теплична троянда —
навчена вірити в
гріховність кольорозмішування —
якось увійде після дощу
в спіритичний контакт з веселкою
коли випаде сухою закладинкою
з ветхої біблії у кутку
волошка яка жадала до посиніння
джмеля своєї сусідки
коли переживе власний запах
жасмин зі старечим
нетриманням пелюсток
чи не буде запізно
коли скінчаться
короткі історії квіття і смерті
а довгих не буде навіть у рукаві
ріки яка перелляється
з лівого в правий
як хитнеться черепашачий панцир
зі зрощених закам’янілих пелюсток
і вже вкрай обважніле серце —
мов нависла танталова скеля —
врешті розчавить на дні грудей
свого хробачка
06.11.23