Пора стати дорослим у житті
Вирішувати справи, та проблеми.
Ти — господар своєї хати — землі
Будуй свій рай , сій квіти хризантеми.
Працюй, сій зерно добра ,любові
Квіти ,щоб цвіли від весни до зими.
Думай, і твори світи казкові
В гармонії іншим настрій підійми.
Життя,то є велика наука
Усердна праця,труд у поті чола.
То висота дуба,граба,бука,
Щоби не поранити руки до скла.
Ти — пам'ятай, що сильні не плачуть!...
Ідуть вперед ,не здаються у борні.
А вони майбутнє своє бачать
Коли хата згорить у попіл — вогні.
Починай, спочатку нове життя
Не бійся всяких труднощів на землі..
Не ховайсь за плечима , як дитя!...
І шукай себе на життєвім путі.
Коли людина ,щось в житті значить
А вона не марнує своє життя .
Є падіння ,злети та удачі -
А хто працює той, множить здобуття.
Ти — молодий,здоровий ,красивий
Повір , що твоє щастя у твоїх руках!.
Навіть коли будеш голуб сивий
Треба думати ,працювати ,як птах.
Повір , у тебе все добре буде!
Молись, коли у тебе душа болить.
Не винось свій біль,печаль на люди!
І перечекай грозу,коли дощить.
Ти — іди вперед до цілі, мети
Відпочинь,щоб сили зумів набрати.
Щоб щось у своїм житті досягти
Треба чути Бога, з ним розмовляти.
А є той мудрець ,хто чує Бога
І сіє зерно, зростить золотий лан.
Стрічає Новий день без тривоги
У житті він господар долі, і пан .