Кіт давно мій вже учений,
Читать уміє й рахувать.
Не сидить без діл даремно,
Щось зробити - це пустяк.
Зловив якось він дві мишки,
Третя швидко десь втікла.
З ними грався довго нишком,
Слинка з рота так текла!
Бивсь недавно із котами.
Показать хотів він силу.
Та тікав від них з сльозами,
В хату вскочив він насилу.
Лежав в ліжку з синяками,
Вкутав лапки він у гіпс.
Хвіст убрався будяками,
( Нащо в драку ти поліз?)
Вже сидить й читає книжку,
Букви всі, на жаль, не знає.
Поряд сіла біла мишка:
Тихим голосом питає:
Що там пишеться в книжках?
Хочу теж читать новини.
Бачиш лапи у бинтах?
Й в тебе будуть за хвилину...
В Мишки лапки хоч маленькі,
Утече, а чи догоне?
Хоч маленька, та спритненька,
Та сердечко все ж тривожне...
_____________________________--
Бажаючі можуть продовжити казку і написати
в коментарях.
Чудовий віршик для дітей і дорослим весело читати.
Щиро дякую за позитив!
Не раджу дружбу з хижаком,
Для нього хата полігон.
Цей мисливець має зброю,
З'їсть очима ще живою.
Нагострить, як котик дряпки,
Зліпить з мишки він канапки.
Краще їй тікати в жито,
Якщо довше хоче жити.
Н-А-Д-І-Я відповів на коментар Grace, 23.10.2024 - 16:42