Весь час працюй. Когось люби.
Не жди ні вдячності, ні шани.
Завжди міркуй. Частіш ходи.
Не злись! Будуй проекти й плани.
Не огризайся! Посміхайсь!
Тчи з кропиви нитки і шалі.
Невмілих пробачай. Не лайсь!
Гони скоріш усі печалі.
Не кланяйся і не схиляйсь!
Із полину добудь си ліки.
У справі-ділі своїм знайсь.
І не жалкуй ніколи тільки.
Май розум більший, ніж майно,
Читай надвечір книгу нову,
Із пляшки пий старе вино,
Із другом бачся знову й знову.
Милуйся квіткою в саду.
Топчи в житті одну стежину.
Храни ж бо вдачу молоду
Й дивуйся світу безупинну!
18.10.2024