В вікнах сизий плин
Тінями хмарин
І журливу пісню піє осінь–
Де старенький тин,
Не скрипить вже млин,
Лише стіни все сіріють й досі.
Приспів:
Закружляй мене, осінь матінко,
Щоб забув журу і печалі.
Ще вечірняя в листі зіронька –
Йди, станцюємо в карнавалі.
Хочеться й мені
Підспівать в вікні –
Ранок віддзеркалюється в росах.
Чи життя, чи в сні
Дні оті, шепніть.
З прадідів снопів пучок колосся.
Приспів:
Закружляй мене, осінь матінко,
Щоб забув журу і печалі.
Ще вечірняя в листі зіронька –
Йди, станцюємо в карнавалі.
Ось стежина таж
Й річки берег наш,
Де ми з очеретом гомоніли;
Дзюркотить вода,
Каже не біда –
Осінь закотилась в душу, мила.
Приспів:
Закружляй мене, осінь матінко,
Щоб забув журу і печалі.
Ще вечірняя в листі зіронька –
Йди, станцюємо в карнавалі.
Двох лелек з гнізда
Осінь зве, руда –
З річкою життя і їхня пісня;
В вирій вже тепер,
Рідний край завмер,
Кличе золотава осінь, пізня.
Приспів:
Закружляй мене, осінь матінко,
Щоб забув журу і печалі.
Ще вечірняя в листі зіронька –
Йди, станцюємо в карнавалі.
В’ячеслав Шикалович
09.11.2020р. – 18.10.2024р.
Мелодія на слова пісні: