Іди, моя дівчинко, в поле,
До шелесту трав ти біжи!
Хай очі засяють, в просторі
Зустрівши такі віражі,
Де стелиться рясно скрізь килим,
Плекає стопу молоду.
На тебе своїм цвітом стиглим
Поглянуть всі квіти, що ждуть
Побачити лиш твої очі,
Зустріти у них щастя цвіт.
Пірнай в радість цю скільки хочеш!
До тебе пригнувся, бач, світ.
Біжи, моя дівчинко, в луки,
І сміху та сліз не ховай.
Ось проситься все тобі в руки.
З собою цю мить забирай!
Поглянь, моя дівчинко, в небо,
Там соняхом день розквіта.
Весь Всесвіт сьогодня для тебе
Розкриє де мудрість проста.