Ой поведІть мене шляхАми
ЛілЕї білі на воді,
Де розквітАли над хатАми
У цвіті яблунЕвім дні…
В тім незабУтнім йшов вишнЕвім,
СердЕшнім і прадАвнім сні
В омрІяну свящЕнну нЕвідь,
Що лЮдям снИлася… й менІ…
Приспів:
О, Божі стрУни, чи звУки литАври
З НебЕс лИнуть, в час одкровЕнь;
І сЕрце, і дУшу так мАнять стожАри,
Та спОвіді слОво, повЕрх.
І бОлісно так почувАюсь,
Що все те я колИсь згубИв.
Таке най спрАвжнє, щИре – знаю,
СпокУта нАйде, бо любИв.
Все пізнаЄться в порівнЯнні.
ПереосмИслювання час
В інтуїтИвні схОдить грані,
Де спОвіді горить свіча…
Приспів:
О, Божі струни, чи звуки литаври
З Небес линуть, в час одкровень;
І серце, і душу так манять стожАри,
Та сповіді слово, поверх.
Все ж проведІть мене шляхАми
ЛілЕї бІлі на воді,
Де в сЕрці квІтнуть й над хатАми
У цвіті яблунЕвім дні…
Приспів:
О, Божі струни, чи звуки литаври
З Небес линуть, в час одкровень;
І серце, і душу так манять стожАри,
Та сповіді слово, поверх.
Вячеслав Шикалович
30.09.2024р.
Мелодія на слова пісні: