Осінні троянди в моєму саду
І ваблять до себе, і манять, і кличуть...
До вас я щодня на гостину іду
Спивать насолоду й красу мальовничу.
Ви – квіти моєї палкої любові,
Ви – символ краси й почуттів найсильніших,
Що ллються із серця із вами у змові...
Червоні троянди мої наймиліші!
Я знаю: у вас є і серце, й душа,
І стебла колючі зовсі'м не завада,
Пелю'стки бадьо'рить ранкова роса,
Її переливи – для мене принада.
Божественний дух ваш, як в храмі єлей,
Наповнює душу природи красою,
Ви – пристрасть, і розкіш, і щастя людей...
Між небом й землею в красі вашій сто'ю.