***
Сонце виблискує лезом,
Хвиля розрізує вал,
Промінь золоченим жезлом
Вказує шлях на причал.
***
Ширяє місяць в океанських снах,
Над теплим морем вітер плаче,
І тільки хвиля гучно скаче
На кам'янистих валунах...
***
Лють - на хвилях, лихо,
А під ними - тихо.
***
Розгойдали надвечір'я
Довгі хвилі, галасливі,
Прудконогі, пустотливі -
І нема до них довір'я.
***
Небо морю цілує повіки -
Аж вихлюпують почуття.
Хочу бути твоєю навіки
І кохатися до забуття!
***
Лезами хвилі бриють простори,
Бризки з розгону стрибають увись,
Виповзло сонце небесне з комори -
Світе прадавній, в мені розчинись!